Бърза поръчка: 088 376 7633 | За консултация на E-mail.

Пептидна терапия за лечение на Простатит

Простатитът е възпаление на простатната жлеза. Това е често срещано заболяване - засяга от 30 до 58% от мъжкото население.

Простатитът при мъжете се развива поради инфекции и задръствания в областта на таза и скротума. Те могат да се появят в остра или хронична форма. Хроничният простатит застрашава развитието на безплодие, еректилна дисфункция и дори рак на простатата. Ето защо е много важно да се диагностицира болестта навреме и да се избере ефективна терапия. При това простатитът засяга предимно млади хора и хора на средна възраст – в пика на жизнеността и репродуктивната активност.

Добавянето на пептидни лекарства към традиционната терапия помага за постигане на по-добър ефект и бързо възстановяване на здравето на мъжете.

Какви могат да бъдат причините за заболяването?

Инфекциозният простатит в повечето случаи се причинява от бактерии - Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas aeruginosa (по-рядко стафилококи, ентерококи, стрептококи). Може да бъде причинено и от инфекции, предавани по полов път. Понякога простатитът е вирусен или гъбичен по природа.

При нормални условия имунната система се справя с инфекцията. За да започне инфекцията активно да се размножава в тъканите на простатната жлеза и да предизвика възпаление, са наблюдават неблагоприятни фактори, които могат да доведат до развитие на инфекциозен простатит:

 • хипотермия
 • имунодефицити
 • стрес и хронична умора
 • безразборен незащитен полов акт
 • лоша хигиена на гениталиите
 • предишни урологични или полово предавани инфекции
 • заседнал начин на живот, водещ до стагнация на кръвта в областта на таза
 • хормонален дисбаланс
 • тютюнопушене, алкохолизъм.

Как бактериите могат да проникнат в простатната жлеза?

 • През отделителната система при нейното възпаление - уретрит, пиелонефрит и др.
 • С кръвен поток от огнища на хронична или остра инфекция - със синузит, гнойно възпалено гърло, кариозни зъби, язви по кожата и др.
 • С лимфен поток от съседни органи - при възпалителни заболявания на ректума, тромбофлебит на хемороиди и др.
 • Инфекциозният простатит често се развива след бактериален или гонореен уретрит.

Остър и хроничен простатит:

Острото възпаление се развива внезапно, с характерни тежки симптоми, често с интоксикация и висока температура. При навременно лечение заболяването най-често се лекува напълно. Но в напреднали случаи е възможно гнойно усложнение - абсцес на простатата.Острото възпаление на простатата, ако не се лекува, може да стане хронично.

Хроничният простатит се развива постепенно, симптомите му са по-размити и неспецифични. Протича под формата на обостряния и ремисии (периоди, когато човек се чувства здрав).Тази форма на заболяването е по-малко проучена и по-малко лечима. Смята се, че хроничният процес първоначално се провокира от инфекция. Но след това неговата роля намалява и се задействат автоимунни механизми. Това води до постепенно увреждане на простатната тъкан, стагнация и разграждане на секрета.

Ако възпалителният процес продължи дълго време, защитните функции на жлезата се намаляват и тя се превръща в постоянен източник на инфекция.

Симптоми на простатит:

Симптомите зависят от формата на заболяването. Заболяването може да бъде типично изразено или напълно безсимптомно.Най-характерните симптоми на простатит са:

 • болка в перинеума и долната част на гърба
 • често и болезнено уриниране
 • кръв в урината и спермата
 • частично или пълно задържане на урина
 • болка по време на еякулация
 • простаторея (неволна секреция на простатната жлеза)
 • проблеми в сексуалния живот: непълна ерекция или липсата й, отслабено усещане за оргазъм

Как Prostamax помага при Простатит?

Пептид Prostamax за лечение на простатит

Prostamax е пептиден комплекс, разработен специално за подкрепа на здравето на простатната жлеза. Prostamax действа чрез няколко ключови механизма, които могат да помогнат в лечението и облекчаването на симптомите на простатит:

Противовъзпалително действие: Prostamax може да намали възпалението в простатната жлеза, което е основна причина за дискомфорта и болката при простатит. Чрез намаляване на възпалителните процеси, пептидът помага за облекчаване на симптомите.

Стимулиране на регенерация: Пептидите в Prostamax могат да стимулират регенерацията на увредените тъкани в простатата, подпомагайки възстановяването ѝ към нормално състояние.

Подобряване на уринирането: Като резултат от намаляването на възпалението и подпомагането на регенерацията, Prostamax може да помогне за подобряване на потока на урината и намаляване на затрудненията при уриниране.

Подкрепа на имунната система: В допълнение към прякото си действие върху простатата, Prostamax може също така да подкрепи общата имунна функция на тялото, което е важно за борбата с инфекциите и предотвратяването на възпаления.

Заключение:

Пептидната терапия представлява иновативен подход в лечението на простатит, като използва специфични пептидни комплекси за целенасочено въздействие върху простатната жлеза. Този метод се основава на използването на къси вериги от аминокиселини, които имат способността да модулират различни биологични процеси, включително възпаление, регенерация на тъкани и имунна реакция.

Основните ползи от пептидната терапия за лечение на простатит включват нейното противовъзпалително действие, което помага за намаляване на болката и дискомфорта, стимулирането на регенерацията на увредените простатни тъкани, подобряването на уринирането чрез намаляване на възпалението и поддържането на здрава простата, както и подкрепата на общата имунна функция на организма.